MENIU

Uleiul de argan tratează o mulţime de afecţiuni

Uleiul de argan este cunoscut în lumea întreagă pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății părului, unghiilor sau tenului. Vezi ce proprietăți benefice are uleiul de argan și cum poate fi el folosit ca tratament pentru anumite afecțiuni.

Ulei de argan: Proprietăți

În ultimii ani, un ulei vegetal din Maroc numit ulei de argan a devenit incredibil de prețios pentru industria cosmetică. Numit adesea ”aur lichid”, uleiul de argan provine din stoarcerea unor nuci ale unui arbust marocan (argania spinosa).

De când a devenit faimos, uleiul de argan a trecut mai multe teste de laborator și tot felul de companii farmaceutice și producătoare de cosmetice l-au integrat în gamele lor pentru frumusețe și nu numai.

Printre proprietățile miraculoase ale uleiului de argan se numără prevenirea cancerului de prostată, scăderea colesterolului, tratarea mai multor afecțiuni cronice, întărirea și regenerarea firelor de păr, hrănirea profundă a pielii, încetinirea îmbătrânirii organismului și tenului, cu efecte antirid, etc.

Ingredientele active naturale din uleiul de argan sunt de-a dreptul impresionante și includ, printre altele:

    Tocoferoli
    Caroteni
    Scualeni
    Steroli
    Fenoli

Ulei de argan: Beneficii

Ulei de argan pentru față: Vindecă afecțiuni cutanate

Substanțele antioxidante și cicatrizante din uleiul de argan vindecă tot felul de afecțiuni ale pielii: reduc negii, dermatitele, distrug unele celule canceroase, reduc aspectul neplăcut al cicatricilor, tratează acneea ușoară, cicatricile cauzate de coșuri, reduce ridurile fine.

Ulei de argan anti-aging

Uleiul de argan este compus 80% din acizi grași care fac adevărate minuni împotriva ridurilor și a îmbătrânirii premature a pielii.

Uleiul de argan scade colesterolul

Uleiul de argan poate fi folosit și în scopuri medicale (ulei de argan culinar, specialși diferit față de cel cosmetic!). Sterolii din plante din uleiul de argan reduc colesterolul rău prin blocarea absorbției acestuia în intestin.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
ulei ulei de argan argan