MENIU

Uleiul care te scapă de acnee şi de părul gras

Uleiul care te scapă de acnee şi de părul gras

Unul dintre cele mai bune uleiuri naturale, care te poate scăpa de acnee, dar şi de părul gras este uleiul de jojoba.

Oarecum similar sebumului pe care glandele noastre sebacee îl secretă, uleiul de jojoba ajută pielea să-şi regularizeze în mod natural producţia de ulei. Iar persoanele care pot beneficia de toate aceste avantaje ale uleiul de jojoba sunt mai ales cele care suferă de acnee şi cele cărora li se îngrasă părul foarte repede.

Uleiul de jojoba este extras din seminţele plantei de jojoba şi conţine o cantitate mare de vitamina E, care îl face să fie considerat un adevărat elixir pentru piele şi păr. Dacă ai probleme cu excesul de sebum şi părul tău se îngraşă foarte repede, poţi folosi uleiul de jojoba pe părul umed, aplicat de la rădăcină şi până la vârfuri. Uleiul se lasă să acţioneze pe păr 15-20 de minute, după care se înlătură prin spălarea părului ca de obicei. După câteva astfel de aplicări, acesta va regla secreţia de sebum, scrie unica.ro.

De asemenea, dacă ai probleme cu acneea, uleiul de jojoba poate fi folosit prin aplicarea directă pe coşuri sau ca ingredient în diferite măşti naturale. O mască uşor de realizat şi eficientă este cea compusă din ulei de jojoba, tărâţe de ovăz şi suc de castravete. Amestecul se aplică pe ten, se lasă să acţioneze 10 minute şi se înlătură cu apă călduţă.