MENIU

Ulei de porumb: proprietati si beneficii

Ulei de porumb: proprietati si beneficii

Printre numeroasele sortimente de uleiuri, cel de porumb se distinge printr-o aroma deosebit de apetisanta, el ajungand sa inlocuiasca uleiul de floarea soarelui in destule gospodarii.

Daca inca nu l-ai incercat inca, afla proprietatiile si beneficiile uleiului de porumb, un produs sanatos, dar care trebuie consumat in cantitati mici!

Beneficiile uleiului de porumb

Uleiul de porumb se integreaza perfect intr-o dieta sanatoasa. El este plin de grasimi sanatoase si de antioxidanti puternici, care te mentin in cea mai buna forma. Cu toate acestea, uleiul de porumb are si foarte multe calorii, ceea ce inseamna ca trebuie sa stii in ce cantitate sa il consumi, ca sa nu il transformi in dusmanul siluetei tale.

Prima proprietatea benefica a uleiului de porumb consta in continutul ridicat de grasimi mononesaturate. Mai mult de un sfert din continutul total de grasimi, adica aproape 4 grame pe lingura, sunt acizi grasi mononesaturati. Alimentele cu aceasta proprietate sunt cele care iti protejeaza sistemul cardiovascular, deoarece joaca un rol important in scaderea colesterolului rau (LDL). Acesta este cel care iti intareste arterele si le blocheaza, marind considerabil riscul aparitiei bolilor de inima si circulatie.

Peste o jumatate din continutul de grasimi din uleiul de porumb, adica 7.4 grame pe lingura, este alcatuit din acizi grasi polinesaturati. Acestia sunt la fel de importanti ca cei mononesaturati pentru organism, avand aceleasi functii. Din aceste grasimi polinesaturate, o parte sunt acizi grasi Omega-6, iar o mica parte sunt Omega-3. Pentru ca organismul nostru nu produce acesti acizi grasi, este esential ca ei sa fie introdusi prin dieta, deoarece faciliteaza comunicarea intre celulele nervoase, cresterea, reducerea inflamatiilor si protejeaza inima.

Citește articolul integral pe Divahair.ro.