MENIU

Uitaţi de WI-FI! Noua tehnologie care va revoluţiona internetul

Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depăşită. Viitorul aparţine inovaţiei Li-Fi, de 100 de ori mai rapidă, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină, relatează site-ul sciencealert.com.

Dezvoltată încă din 2011 de un grup de cercetatori condus de profesorul Harald Haas, de la Universitatea din Edinburgh (Scoţia), tehnologia Li-Fi se foloseşte de fascicolele de lumină pentru a transmite date, scrie Mediafax.ro. 

Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind în laborator viteze de circa 224 GB per secundă, compatibile cu transmiterea a 18 filme de câte 1,5 GB per secundă, ceea ce are potenţialul de a revoluţiona Internetul. 

După testele efectuate în laboarele din Tallinn ale companiei Velmenni, specialiştii au scos tehnologia din laborator şi au implementat-o în birouri, dar şi medii industriale din Estonia, raportând că au ajuns la o viteză de transmitere a datelor de 1 GB per secundă, respectiv de 100 de ori mai repede decât obişnuitul Wi-Fi.

Mai multe articole despre:
internet tehnologie Wi-Fi li-fi