MENIU

Uimitoarele calităţi terapeutice ale plantei ginkgo biloba

<p>ginkgo biloba</p>

Considerată una dintre cele mai vechi specii de arbori de pe planetă, ginkgo biloba şi-a dovedit eficacitatea de-a lungul vremii într-o serie vastă de tulburări ale organismului. Plantă cu efecte miraculoase conţine un nivel ridicat de antioxidanţi care oferă protecţie celulelor împotriva distrugerii lor de către radicali liberi dăunători. 

Gingko biloba este un copac de mari dimensiuni ce provine din Asia, însă începând din anii 1700 arborele este cultivat şi în ţări din Europa şi America, după ce a fost descoperită eficacitatea terapeutică a fruzelor sale în formă de evantai. Folosite în ceaiuri, tincturi, sub formă de pudra sau capsule, aceste frunze sunt folosite cu succes în tratarea unei largi palete de afecţiuni, de la boală Lyme, până la depresie.

Beneficiile plantei ginkgo biloba

Calităţile cele mai cunoscute ale plantei gingko sunt cele de îndepărtarea a stresului. Deoarece are efect de stabilizator emoţional şi eliminator al anxietăţii, gingko biloba a fost deseori folosit pentru îmbunătăţirea capacităţii cognitive. Stările de confuzie, lipsa de concetrare, oboseală şi performanţă fizică scăzută sunt combătute cu ajutorul acestei plante.

Mai mult, studii realizate de cercetătorii americani de la Institutul de Produse Naturale au arătat, de asemenea, efectele benefice ale plantei de gingko biloba asupra apetitului şi energiei sexuale.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.