MENIU

UE amenință RUSIA! Ce a declarat Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen FOTO: Profimedia

Uniunea Europeană dorește ca Rusia să reducă tensiunea pe care a creat-o prin adunarea de trupe la granița cu Ucraina. În cazul în care va avea loc o invazie, este gata să aplice sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat Ursula von der Leyen.

Anunțul vine chiar de la șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a susținut o conferință de presă comună cu noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz.

Președinta CE a precizat că Uniunea Europeană își dorește relații bune cu Rusia, dar ele depind de comportamentul acesteia din urmă.

„Vrem detensionarea și încetarea oricărei agresiuni împotriva vecinilor săi”, a declarat von der Leyen în conferința de presă.

„În caz contrar, Uniunea Europeană va căuta să-și intensifice sancțiunile și să ia alte măsuri în sectoarele economice și financiare, de comun acord cu partenerii noștri”, a spus ea, potrivit Reuters.

"Ne dorim o relație bună cu Rusia, dar aceasta depinde în primul rând de felul în care se comportă Rusia. Rusia adoptă o poziție amenințătoare față de vecinii săi și asta subminează securitatea Europei", a adăugat aceasta.

Mai multe articole despre:
ursula ue rusia ucraina uniune ce