MENIU

Udrea: Codul Silvic trebuie să fie OPRIT. Cer ÎNGHEŢAREA RETROCEDĂRILOR de păduri

Udrea: Codul Silvic trebuie să fie OPRIT. Cer ÎNGHEŢAREA RETROCEDĂRILOR de păduri

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că aşteaptă reacţii de la Victor Ponta şi Klaus Iohannis în legătură cu mafia retrocedărilor pădurilor. Totodată, liderul PMP a cerut luarea unor măsuri speciale, printre care îngheţarea retrocedărilor de păduri, oprirea Codului Silvic în Parlament şi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

"În acest domeniu sunt două mafii, una a retrocedărilor ilegale de păduri, în care pionul principal era Viorel Hrebenciuc, dar care funcţiona eficient cu sprijinul lui Ilie Sârbu şi în care mai erau implicaţi şi alţi parlamentari ai PSD, ca deputatul Adam, şi o mafie legată de despăduriri şi o mafie a lemnului, care funcţionează cu concursul celor de la guvernare. Contractele unor firme care azi taie păduri în Transilvania, Ardeal şi Moldova sunt prelungite în guvernarea Ponta", a spus Elena Udrea, luni, într-o conferinţă de presă.

Totodată, liderul PMP a cerut luarea unor măsuri speciale, printre care îngheţarea retrocedărilor de păduri, oprirea Codului Silvic în Parlament şi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

"Ca urmare a acestei situaţii în care vedem o reţea la vârful PSD, care se ocupă de distrugerea averii pe care ţara o are, şi anume pădurile româneşti, cer îngheţarea retrocedărilor de păduri, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să verifice toate retrocedările de păduri făcute până acum. Această comisie trebuie să ancheteze activitatea Romsilva în ansambul ei pentru a vedea cum a fost posibil ca Romsilva să dea unor firme austriece posibilitatea de a defrişa suprafeţe masive în România, firme care au profit de sute de milioane de euro pe an", a mai spus Udrea.

"De asemeni, cer ca Codul Silvic, care a trecut de Senat, să fie oprit în Parlament. Codul Silvic arată că această acţiune de distrugere a pădurilor româneşti este una gândită dinainte şi este instrumentată de PSD şi PNL pentru că iniţiatorului este fostul ministru liberal Varga. În Codul Silvic, aşa cum este propus să treacă prin Parlament, avem măsuri care arată intenţia actualei puteri de a distruge tot ceea ce înseamnă aurul verde al României", a mai spus preşedintele PMP.