MENIU

UDMR: Condamnarea lui Marko Attila, profund nedreaptă. Decizia instanţei, un precedent periculos

UDMR: Condamnarea lui Marko Attila, profund nedreaptă. Decizia instanţei, un precedent periculos

UDMR consideră că decizia instanţei de condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a deputatului Marko Attila este "profund nedreaptă faţă de biserica maghiară" şi faţă de cei cărora comuniştii le-au confiscat abuziv imobile, iar prin aceasta se creează un precedent periculos.

Într-un comunicat de presă transmis joi, reprezentanţii UDMR arată că decizia instanţei periclitează tot ceea ce Uniunea a întreprins pe parcursul ultimilor 20 de ani, în domeniul retrocedării bunurilor confiscate.

"UDMR a luat cunoştinţă, cu indignare şi stupoare, de decizia prin care deputatul Marko Attila a fost condamnat de instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare. Consiliul Permanent al UDMR consideră condamnarea profund nedreaptă faţă de biserica maghiară, faţă de cei care au contribuit la aplicarea legii, precum şi faţă de cei cărora dictatura comunistă le-a confiscat în mod abuziv bunuri imobiliare. Decizia instanţei creează, astfel, un precedent periculos, în baza căruia vor putea fi solicitate anulări ale deciziilor de retrocedare adoptate pe căi similare. Astfel, este periclitat tot ceea ce a întreprins Uniunea pe parcursul ultimilor 20 de ani, în domeniul retrocedării bunurilor confiscate", se arată în documentul citat.