MENIU

UDMR cere înghețarea prețurilor la energie pentru 6 luni - Ce prevede proiectul din Parlament

UDMR cere înghețarea prețurilor la energie pentru 6 luni

UDMR va depune un proiect pentru înghețarea prețurilor la energie. Soluția la explozia facturilor va fi, însă, una temporară, pe o perioadă de maximum 6 luni, susține senatorul UDMR Antal Lorant.  Acesta spune că legea consumatorului vulnerabil nu rezolvă problema și există și alte variante care pot veni în ajutorul oamenilor. Anunțul a fost făcut, în exclusivitate, la Realitatea PLUS. În același timp, premierul Florin Cîțu a anunțat deja de săptămâna trecută că nu ia în calcul această variantă.

„Am venit noi si am spus: exista aceasta posibilitate legala, conform legii concurentei prin care, în acele situații când sar la extreme prețurile, Guvernul are aceasta posibilitate, deci poate sa intervina maxim pe o perioadă de 6 luni”, a declarat, marți, la Parlament, senatorul UDMR Antal Lorant.

Șeful Comisiei pentru energie din Senat a mai avertizat însă că „aceasta este o varianta. Dar exista si alte variante cum ar fi subventionarea sau sustinerea facturilor la consumatori, la care se lucreaza din partea Ministerului Energiei la o solutie prin care sa reusim sa rezolvăm această problemă. Pentru că, ceea ce este clar, în momentul de față, legea consumatorului vulnerabil nici pe departe nu rezolva aceasta problemă”.

În același timp, reamintim că premierul Florin Cîţu a exclus posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, propusă și de PSD. Acesta a declarat, la Iași, săptămâna trecută, că „e mai complicat cu plafonarea preţurilor. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi".

Veste proastă pentru români! Florin Cîțu EXCLUDE înghețarea prețurilor la energie - Care e MOTIVUL