MENIU

UDMR nu susține "lăcomia" Guvernului PSD

UDMR, 40 de modificări la OUG 114

UDMR cere amânarea intrării în vigoare până în anul 2020 a OUG 114, așa-numita „Ordonanță a lăcomiei” și inițierea unei dezbateri publice.

UDMR vrea să modifice în mai mult de 40 de puncte celebra Ordonanță 114/2018 care prevede schimbări fundamentale în sistemul fiscal și economic, scrie RealitateaFinanciara.net.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a subliniat faptul că, și în cadrul dezbaterii parlamentare privind moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, UDMR a declarat că va cere amânarea intrării în vigoare a OUG și inițierea unei dezbateri parlamentare și profesionale ample privind acest subiect.

Korodi Attila a precizat că OUG nr. 114 ar modifica peste 50 de legi cu efect imediat, fără studii prealabile, prin urmare, după o analiză aprofundată, experții Uniunii au elaborat o serie de amendamente la actul normativ.

UDMR cere amânarea intrării în vigoare a noului act normativ până în anul 2020.

UDMR propune modificări și în vederea eliminării ”taxei pe lăcomie”, legiuitorii considerând că introducerea unei astfel de măsuri, fără realizarea unui studiu de impact, dezavantajează semnificativ persoanele fizice și companiile.

Deputatul Benedek Zakariás a adăugat că dacă statul impune taxe suplimentare asupra activelor financiare ale băncilor, acestea, de regulă, sunt imputate solicitanților de credite – persoane fizice sau juridice –, iar, astfel, amendamentul Guvernului nu își va atinge scopul inițial.

Mai multe articole despre:
oug 114