MENIU

UCRAINA. Adjunctul Iuliei Timoşenko, ales preşedinte al Parlamentului

Iulia Timoşenko va fi eliberată

UCRAINA. Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost ales sâmbătă preşedinte al Parlamentului ucrainean, înlocuindu-l în funcţie pe un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici care a demisionat sâmbătă dimineaţa, relatează AFP.

UCRAINA. Turcinov a fost ales cu 288 de voturi dintr-un total de 450. "Puterea în UCRAINA îşi reia activitatea pentru stabilizarea situaţiei", a declarat el imediat după ce a fost ales.

UCRAINA El în înlocuieşte în funcţie pe Volodimir Ribak, care şi-a dat demisia sâmbătă dimineaţa, după semnarea, vineri, a unui acord care prevede concesii politice importante din partea puterii, în urma a trei luni de proteste care s-au extins în UCRAINA şi s-au transformat într-o baie de sânge în capitală.

UCRAINA Părăsirea taberei preşedintelui Inaukovici a continuat sâmbătă, în urma violenţelor soldate cu aproape 80 de morţi în trei zile, în centrul Kievului.

UCRAINA Verhovna Rada (Parlamentul) a votat, de asemenea, o lege care deschide în mod teoretic calea eliberării Iuliei Timoşenko din închisoare. Unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" prooccidentale din 2004, Timoşenko, un fost premier, a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Mai multe articole despre:
Ucraina Iulia Timoşenko