MENIU

Turul României la Ciclism s-a reluat după o pauză de cinci ani

Turul României la Ciclism s-a reluat după o pauză de cinci ani. Ultima etapă a fost organizată în Capitală și a fost câștigată de Serghei Țvetcov, care este și câştigătorul clasamentului general.

Punctul culminant al zilei a fost la ora 12:30, când în Piața Presei Libere s-a dat startul ultimei etape din Turul României, iar la finalul celor cinci etape, Serghei Țvetcov a fost marele câștigător al Micii Bucle.

În etapa de la București au luat startul 85 de cicliști din 18 echipe de pe tot globul. Printre țările participante s-au numărat Kuweit, Turcia, Belarus, dar și Statele Unite ale Americii. Sportivii au parcurs 100 de km în 20 de tururi a câte cinci km, pe Bulevardul Poligrafiei și strada Jiului.

"A 51-a editie, în anul centenarului. Acest tur a fost ales pe drumul centenarului, să atingem în etapele cursei, principalele zone ale ţării. Am pornit din Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Focşani, Buzău - Târgovişte şi ultima etapa, de încheiere, aici, la Bucureşti. Serghei Tvetcov este liderul acestei competiţii, românul care ne-a reprezentat la JO de la Rio", a declarat Eduard Novak, Preşedintele Federaţiei Române de Cicilism.

O premieră la Turul României a fost prezența celor mici în cursă, într-o etapă dedicată special lor.

 

Mai multe articole despre:
România ciclism Turul României la Ciclism