MENIU

Turiști răniți grav pe munte, noaptea, salvați de Salvamont Neamţ

Sursa foto: Facebook

Două persoane aflate în dificultate au fost transportate în siguranţă de pe munte de către salvatorii montani din Neamţ. Intervențiile au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri.

În urma unui apel la numărul de urgenţă 112, s-a intervenit în zona de est a Masivului Ceahlău, pentru acordarea asistenţei unui grup de cinci persoane aflate în dificultate, potrivit şefului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef.

O tânără din grup prezenta crampe musculare şi o stare avansată de epuizare şi a fost coborâtă cu targa până la cabana Izvoru Muntelui.

,,În jurul orei 21:00, a sunat un grup de turişti că sunt în dificultate, un membru al grupului prezintă crampe musculare acute şi stare de epuizare avansată şi atunci a trebuit intervenit, acordat primul ajutor şi transportat, evacuat din masiv", a spus Raul Papalicef, informează Agerpres.

Intervenţia, în timpul căreia s-a acordat asistenţă şi celorlalţi membri ai grupului, a fost derulată de echipa Salvamont de la Baza Dochia şi a fost una dificilă, fiind încheiată în jurul orei 2:30.

De asemenea, tot marţi seara, echipa Bazei Salvamont Durău a intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportul unui minor de 11 ani cu traumatism de membru inferior, care a fost preluat din zona Cabanei Fântânele.

Şeful Salvamont Neamţ a precizat că, în luna august, salvatorii montani au intervenit aproape zilnic pentru ajutorarea unor persoane aflate în dificultate şi a ţinut să puncteze că oricine poate suferi un accident pe munte, inclusiv persoanele bine echipate şi pregătite.