MENIU

Turiști blogați în Masivul Bucegi. Intervenția, îngreunată de condițiile meteo nefavorabile

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, miercuri seară, pentru recuperarea mai multor persoane rămase blocate pe un traseu din Masivul Bucegi. Salvatorii montani i-a sfătuit pe turişti să nu urce pe munte, întrucât temperaturile ajung la minus 18 grade Celsius şi este viscol.

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, miercuri seară, pe un traseu din Masivul Bucegi, în apropierea cantonului Jepi, la peste 1.800 de metri altitudine, oamenii cerând sprijinul salvamontiştilor în momentul în care o femeie care face parte din grup a constatat că nu se mai poate deplasa, informează Mediafax.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii intervin pentru recuperarea turiştilor, însă acţiunea este una extrem de dificilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Salvatorii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe Platoul Bucegi, întrucât se expun riscului de a rămâne blocaţi sau de hipotermie. Miercuri seară, în Bucegi se înregistrează temperaturi de minus 18 grade Celsius, însă, în condiţiile în care vântul bate cu putere, temperatura resimţită de corpul uman este mult mai scăzută.

De asemenea, pe toate traseele din Bucegi vântul puternic viscoleşte zăpada, reducând considerabil vizibilitatea.