MENIU

Tulpina Omicron. Trei noi simptome neobișnuite raportate de pacienții cu COVID-19

Având în vedere că tulpina Omicron se manifestă diferit față de celelalte variante de COVID, unul dintre factorii îngrijoratori este că pacienții infectați cu aceasta prezintă simptome variate, distincte unul față de celălalt. Deși mulți pacienți se plâng de simptome ușoare, asemănătoare răcelii, alții se confruntă cu situații mai complicate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și studiile efectuate de alte organizații explică simptomele și motivele din spatele acestora.

Care sunt diferitele simptome Omicron?

Doctorul Maria Van Kerkhove, principala expertă în boli infecțioase de la OMS, a spus că persoanele care sunt infectate cu Omicron pot avea o serie de simptome. De asemenea, există situația în care să fie complet asimptomatice. Unii chiar pot dezvolta boli grave, iar oamenii mor, de asemenea, din cauza Omicron.

„Știm că există un risc mai mic de spitalizare dacă ești infectat cu Omicron în comparație cu Delta, dar asta nu înseamnă că este o boală ușoară”, a adăugat ea în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri live despre COVID-19 și Omicron.

În timpul unei alte discuții despre efectele Omicron și de ce nu ar trebui luat cu ușurință, Maria Van Kerkhove a spus că lucrul mai îngrijorător cu valul Omicron a fost că decesele cresc pentru a 5-a săptămână la rând. „Jumătate din oameni, despre care știm, au murit (din cauza Covid”, a spus ea, adăugând că numărul de decese este mai mare, fiindcă sunt multe state care nu au sisteme de raportare adecvate.

Cele mai des raportate simptome

Majoritatea pacienților cu Omicron raportează simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi durere în gât, durere severă în corp, oboseală, durere puternică de cap.

(Studiu realizat de aplicația Zoe COVID Marea Britanie)

Nu este neapărat adevărat să spunem că simptomele cauzate de Omicron sunt mai ușoare decât în ​​cazul variantelor anterioare. Majoritatea populației engleze este acum vaccinată de doau sau chiar de trei ori, la fel ca majoritatea celor care contribuie la aplicația ZOE, care are un efect puternic de protecție împotriva bolilor severe și a spitalizării.

Simptome noi raportate la pacienții cu Omicron

Mulți oameni se plâng, de asemenea, de simptome gastrointestinale, cum ar fi diaree, lipsa poftei de mâncare și dureri abdominale.

Cea mai neobișnuită trăsătură a Omicron

În mod ciudat, există mai puține cazuri în care persoanele infectate suferă de trei simptome clasice ale COVID - tuse, febră și pierderea mirosului.

Experții spun că, din cauza acestor game largi de simptome, a devenit mai dificil să se diagnosticheze boala.

De ce oamenii raportează diferite tipuri de simptome?

Nu este neapărat necesar să spunem că simptomele cauzate de Omicron sunt mai blânde decât în ​​cazul variantelor anterioare, a arătat studiul Zoe. Dar simptomele variază de la o persoană la alta, în funcție de starea vaccinării, de imunitate și de alte câteva lucruri.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Doctorul Maria Van Kerkhove a arătat, de asemenea, că există o diferență foarte mare la persoanele care sunt vaccinate cu o doză, două și unele persoane care au primit trei doze. „Există o reducere semnificativă a spitalizărilor și a deceselor în rândul celor care sunt vaccinați”, a spus specialista OMS, scrie livemint.com