MENIU

Tulburătoarea poveste a unui marinar dispărut în Sicilia

Un marinar din Constanţa, angajat pe o navă comercială aflată în sudul Italiei - plecată din Chioggia, în drum spre Algeria -, e de negăsit de mai bine de o săptămână. Nava se afla în larg, relativ departe de ţărmul Siciliei. Urmele lăsate la bord şi zvonurile vehiculate ridică multe, foarte multe semne de întrebare.

Cazurile cu români dispăruţi în diverse puncte ale globului sporesc de la o zi la alta. În timp ce Ministerul de Externe depune eforturi maxime pentru a da de urma românului răpit în Burkina Faso, o veste îngrijorătoare vine şi din Sicilia, unde autorităţile italiene depun eforturi pentru a elucida cazul unui tânăr marinar român dispărut – de pe 29 martie -, în condiţii foarte tulburi, de la bordul unui vas comercial care tranzita Golful Siciliei, îndreptându-se spre Algeria, scrie ziarulring.ro.

Ofiţerul român a fost văzut ultima oară la bordul vasului, care venea de la Gela, potrivit blogsicilia.it. Vlad Nicolescu lucra ca ofiţer mecanic pe nava Josephine Prima, sub pavilion maltez.
În urma SOS-ului lansat de navă, pe când se afla în partea de nord a insulei Pantelleria, autorităţile franceze şi italiene au organizat căutări pe traseul pe care vasul l-a avut de la Gela la Pantelleria. Acţiunile de căutare se fac atât pe mare, cât şi din aer.
Mai multe articole despre:
Sicilia dispărut marinar poveste