MENIU

Tudorel Toader a anunțat când dă verdictul pentru noul șef DNA

Tudorel Toader

Tudorel Toader a scris pe Facebook că au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA.

Tudorel Toader a mai comunicat, tot pe Facebook, faptul că joi va face cunoscută propunerea pentru procurorul-șef DNA, pe care o va trimite președintelui Klaus Iohannis.

"Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA !

Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face conoscuta propunerea pentru procurorul-sef DNA, precum si programele de management", a anunțat Tudorel Toader.

Cei 6 procurori înscriși în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României și Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început pe 9 iulie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Tudorel Toader a respins în iulie toate candidaturile depuse pentru funcția de șef al DNA în cadrul primei runde de selecție.