MENIU

Tudorel Toader revine în avocatură. Ce funcții mai ocupă fostul ministru al Justiției

Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe Facebook că revine în avocatură. Anunțul este însoțit de o poză în care este îmbrăcat în robă.

Tudorel Toader ocupă și funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. A fost reales pentru un mandat de patru ani, în martie, după un scrutin care a fost boicotat tacit de mai multe cadre didactice.  Alegerile respective au fost contestate și de Liga Studenților din Iași , care a cerut demisia lui Toader din funcția de rector, acuzând atitudinea pasivă și iresponsabilă în fața pandemiei. Studenții au reclamat că nu a închis Universitatea ca să aibă cvorum.

În urmă cu doi ani, fostul ministru al Justiției a devenit notar la Iași, în baza unei prevederi introduse de PSD care le permitea foștilor judecători de la CCR să intre în această breaslă. Un an mai târziu, și-a deschis cabinet, luându-l ca asociat pe fiul său, Alexandru. Acesta făcea naveta într-o comună a județului, la Răchiteni, după ce nu a trecut examenul pentru a deveni notar de Iași. Astfel, decizia de a reveni în avocatură îi lasă calea deschisă fiului fostului ministru să rămână notar de oraș, cu cabinet propriu și cu testul picat, notează europalibera.org

Mai multe articole despre:
tudorel toader avocatura