MENIU

Tudorel Toader, la ora dezvăluirilor: "Fac o mărturisire..."

Tudorel Toader

2018 s-a terminat cu ambuteiaje, scumpiri anunțate, dar și cu eternele dispute politice pe tema justiției! Unii mai au însă o speranță în acest război al nervilor: umorul! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, de exemplu.

Tudorel Toader revocă senin procurorii-șefi ai României, parează calm întrebările insistente legate de amnistie și grațiere și iese din situațiile tensionate cu o glumă.

”Am umorul de la tatăl meu”, a mărturisit ministrul Justiției. Toader a recunoscut că mai are un talent: poate turui ca o moară. Nouă însă nu ne mai arde de râs. 

"Nu as spune ca deliberat folosesc formule de adresare cu nuanta de umor, dar fac o marturisire: Pot sa turui ca o moara, nu e problema sa lungesc, raresc cuvintele. Pot vorbi cat toate neamurile la un loc", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Tudorel Toader este recunoscut pentru declarațiile de presă care pot să depăşească şi o oră, iar la final refuză să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

În prezent, Tudorel Toader duce un război personal cu Augustin Lazăr.

TOATĂ POVESTEA DUELULUI TUDOREL TOADER - AUGUSTIN LAZĂR

Tudorel Toader duce o luptă cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, începând cu 25 august 2018. Atunci, ministrul Justiției a anunţat, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, că declanşează "procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".

Pe 24 octombrie 2018, la două luni după acel anunț și cu o întârziere de o lună față de termenul autoimpus, Tudorel Toader a propus revocarea din funcție a lui Augustin Lazăr. Totul s-a produs în urma unui raport de evaluare de 63 de pagini, care conținea 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.

Tot pe 24 octombrie 2018, ministrul Justiției a făcut următoarea afirmație: "Nu înţeleg de ce apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie".

Pe 26 octombrie 2018, exclusiv pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader.

Imediat după declarațiile lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a oferit o replică promptă pentru realitatea.net și a dezvăluit că urmează să prezinte dovada. "Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta", a declarat Tudorel Toader pentru realitatea.net.

Ministrul Justiției a continuat imediat: "Sunt mai multe inadvertențe. Nu avea evaluarea, dar a prezentat o clasare referitoare la Iohannis. Să nu uităm faptul că forma de la Ministerul Justiției a plecat la președinte".

Citește și: Tudorel Toader i-a dat replica lui Augustin Lazăr prin intermediul realitatea.net

După ce a tot amânat publicarea documentelor privind ordonanța de clasare, Tudorel Toader a postat într-un final informațiile, însă fără dovezi concrete.

Mai mult, tot eşafodajul pe care şi-a construit ministrul Justiției argumentaţia legată de Augustin Lazăr a avut la bază greşeala unei grefiere. În dosarul de candidatură pentru şefia Parchetului General, au fost trimise, din greşeala, de o grefieră începatoare, 12 lucrari, în loc de 10.

Cele două, în plus, îl vizau pe Klaus Iohannis, dar una dintre ele ar fi semnată de CRISTIAN LAZĂR, nu de Augustin Lazăr, conform luju.ro.

Într-o replică oferită pe 31 octombrie 2018, în exclusivitate pentru site-ul realitatea.net, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că grefierele nu se ocupă de dosarele de candidatură. 

Întrebat de www.realitatea.net, tot pe 31 octombrie 2018, dacă există posibilitatea ca ordonanţa de clasare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis să fie semnată nu de Augustin Lazăr, ci de Cristian Lazăr, iar la mijloc să fie o eroare de grefă, Tudorel Toader a replicat: "Nu cred. Grefa nu se ocupă de dosarele de candidatură!".

Pe 1 noiembrie 2018, Augustin Lazăr a fost acuzat de copy-paste de Antena 3.

Procurorul General al României a oferit, imediat, prima replică pentru realitatea.net. Aceasta a fost și singura reacție pe acest subiect.

CITEȘTE AICI DETALII!

 

Citește și: Augustin Lazăr, acuzat de copy-paste. Prima reacţie, pentru realitatea.net

 

Pe 27 decembrie 2018, Tudorel Toader a declarat că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Totodată, ministrul Justiției a afirmat că Augustin Lazăr trage de timp, prin contestaţii în instanţă, pentru a ajunge la final de mandat, care va fi pe 19 aprilie 2019.

Pe 4 ianuarie 2019, Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, întrucât "face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale, iar evaluarea, sau așa zisa evaluare, pe care a prezentat-o ministrul Justiției, nu satisface rigorile legii".

 

 

.