MENIU

Tudorel Toader dă vina pe Parlament pentru "grațierea mascată"

Tudorel Toader
Tudorel Toader scrie pe Facebook

Tudorel Toader se spală pe mâini de cea mai nocivă măsură luată în timpul mandatului său, mai gravă decât decapitarea DNA și tentativa de eliminare a procurorului general.  

Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în recursului compensatoriu. Mare parte dintre aceștia s-au întors după gratii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vine din nou cu "simple precizări" pe Facebook, de data asta în cazul recursului compensatoriu.

În condițiile în care numărul infractorilor recidiviști e în creștere și cazurile de recidivă șochează opinia publică, Toader da vina pentru recursul compensatoriu pe "guvernarea anterioară" și pe Parlament.

În postarea de pe Facebook, Tudorel Toader spune că proiectul a ajuns la Senat înainte să fie ministru, iar Parlamentul este cel care a dublat numărul zilelor compensate de care beneficiază deținuții.

După un mesaj lung, în șase puncte, la care a făcut completări prin alte două postări, Toader scrie:

"Concluzionând:
Proiectul de lege a fost inițiat sub guvernarea anterioară.
CSM a considerat faptul că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiționată.
Parlamentul și-a însușit propunerea venită de la CSM, iar cele trei zile au fost înlocuite cu șase zile considerate ca fiind executate la fiecare 30 de zile de executare a pedepsei în condiții necorespunzătoare.
Legea a fost adoptată la data de 14 iulie 2017, a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 18 iulie 2017 și a intrat în vigoare la data de 21 iulie 2017.
Studiul de impact se face în procedura de legiferare și nu în faza de aplicare a legii!", a explicat Tudorel Toader.

Mai multe articole despre:
recursul compensatoriu