MENIU

Tudorel Toader, mesaj pentru Dragnea: Nu demisionez!

Tudorel Toader

Tudorel Toader a oferit clarificări despre situația sa, după ce realitatea.net a informat că ministrul Justiției își pregătește cariera post-ministerială.

Tudorel Toader a precizat că nu intenționează să își dea demisia din funcția de ministru al Justiției.

"Simple precizari !

"Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen" - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018.

Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:  FABULOS! Câți bani încasează Tudorel Toader pentru prestațiile sale

Tudorel Toader (58) de ani a fost învestit în funcția de ministru al Justiției pe 23 februarie 2017. A rămas în funcție până astăzi, cu o scurtă perioadă de inactivitate, cauzată de demisia sa, în semn de solidaritate cu membrii Cabinetului Grindeanu, demisie produsă în iunie 2017.

Tudorel Toader s-a făcut remarcat abia în perioada Guvernului Dăncilă, adică din ianuarie 2018.

Mai întâi, pe 22 februarie 2018, Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În fața unei asistențe numeroase, aproape 50 de jurnaliști fiind prezenți la Ministerul Justiției, Tudorel Toader a dat un spectacol inedit. A cerut un podium ca să poată fi văzut mai bine ("Vreți să aducem podiumul?"), apoi a refuzat să se urce pe el ("Nooo, este prea mare. Nu mă urc pe el"), a ignorat întrebările jurnaliştilor şi a promis o conferinţă de presă. Acea conferință nu s-a mai ținut. CLICK AICI PENTRU VIDEO!

După 5 luni, pe 9 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis semna revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Tudorel Toader nu s-a oprit aici și a mers mai departe. Pe 25 august, printr-un mesaj postat pe Facebook, Tudorel Toader informa că declanșează evaluarea procurorului general al Romaniei, Augustin Lazăr. Astăzi, 28 august, Tudorel Toader a anunțat că va da o declarație de presă pe acest subiect, după ce ieri anunțase, tot pe pagina lui de Facebook, că va organiza o conferință de presă, ceea ce, în traducere, însemna că va răspunde întrebărilor presei.

De la începutul mandatului, deși clamase că va fi transparent cu presa, Tudorel Toader a evitat să răspundă întrebărilor majorității jurnaliștilor, preferând să se ascundă în spatele unor postări pe Facebook și în spatele unor monologuri la Ministerul Justiției. El a refuzat solicitările repetate, făcute de Realitatea TV și www.realitatea.net. În schimb, Tudorel Toader răspunde, ocazional și preferențial, anumitor posturi TV.

Mai multe articole despre:
tudorel toader demisie tudorel toader