MENIU

Trusa verde pentru neplăceri de tot felul

<p>A băut o cană cu ceai de măceşe &icirc;n fiecare zi. Efectele l-au uimit. Ce i s-a &icirc;nt&acirc;mplat?</p>

Nici nu a început bine ziua și deja simți că-ți explodează capul de durere, iar micul dejun parcă ți-a căzut cam greu la stomac? Pentru a scăpa repede de aceste mici neplăceri, poți apela cu încredere la remediile naturale, care te vor pune pe picioare în cel mai scurt timp.

Migrene, indigestii sau o senzație persistentă de slăbiciune și de oboseală, sunt probleme cu care te poți confrunta zi de zi. Cele mai multe sunt cauzate de stilul

Toate aceste obiceiuri își pun amprenta asupra stării tale de sănătate. Din acest motiv este bine să ai grijă de tine prin adoptarea unui regim alimentar echilibrat și unui stil de viață sănătos, din care să nu lipsească mișcarea și cele 8 ore de somn recomandate în fiecare noapte.

Valeriana te scapă de stres

Dorința de a duce cu bine la îndeplinirile toate responsabilitățile de la locul de muncă, dar și grija zilnică pentru copii sau treburile casnice care par să nu se mai termine niciodată, sunt principalele surse de stres și de anxietate.

Valeriana este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale calmante, medicii din Grecia Antică folosind-o în special pentru tratarea insomniilor. Însă, această plantă medicinală combate cu succes și stările de anxietate și de stres, precum și aritmiile cardiace de natură nervoasă.

Cum se prepară: Rădăcina de valeriană se spală, se usucă și se toacă foarte mărunt. Se amestecă o linguriță de rădăcină cu 2-3 frunze de mentă și 2-3 frunze de roiniță. Se toarnă peste acestea 250 de ml de apă clocotită, se lasă să se infuzeze 15 minute, se strecoară și se beau câte 2 căni de infuzie pe zi, una dimineața și una seara.

Migrenele trec cu scoarță de salcie

Oboseala accentuată, dar și stresul acumulat peste zi duc la declanșarea neplăcutelor dureri de cap. Astfel, vei întâmpina dificultăți de concentrare și-ți va fi greu să duci la îndeplinire sarcinile zilnice. Un remediu mai puțin cunoscut, dar foartede eficient, este scoarța de salcie, cunoscut ca și „aspirina naturală“.

Aceasta conține salicozidă, o substanță care în corp se transformă în acid salicilic, fiind un analgezic natural. Migrenele vor dispărea fără să fie nevoie să apelezi la medicamente.

Cum se prepară: Coaja de salcie se spală în mai multe ape și se lasă la uscat. Se rupe în bucăți cât mai mici și se mărunțește în râșnița de cafea, până devine o pulbere. O lingură de pulbere se pune într-un litru de apă și se fierbe 5 minute. Înainte să se bea, se lasă să se răcească. Pentru migrene cronice este indicat să consumi 3 căni de ceai pe zi.

Află remedii și pentru alte afecțiuni pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
ceai migrene valeriană trusă verde