MENIU

Trump, ATACAT din interior. "Bombardamentele sunt ilegale". Ce a răspuns Pentagonul

SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat, în această dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic de săptămâna trecută. Președintele SUA, Donald Trump, cel care a ordonat atacul, este acuzat de congresmeni democrați, dar chiar și republicani, că a luat decizia fără un acord în Congresul SUA.

Război Siria. Președintele SUA, Donald Trump, cel care a ordonat atacul din Siria, este acuzat de congresmeni democrați, dar chiar și republicani, că a luat decizia fără un acord în Congresul SUA.

Război Siria. Atacul ar fi ilegal și chiar o operațiune "neglientă", au spus democrații, invocând un amendament legal care spune că orice decizie de acest fel se ia prin vot în Congresul SUA.

Război Siria. În replică, James Mattis, secretarul american al Apărării, sune că președintele Trump este autorizat legal să lanseze atacul din Siria chiar și fără acordul Congresului, potrivit Articolului II din Constituția SUA.

Șeful Pentagonului a invocat articolul din Constituție care spune că "președintele este comandantul suprem al forțelor armate ale SUA"

"Credem că președintele are toate motivele să apere interesele vitale ale Americii și asta a făcut noaptea trecută", a spus Mattis.

Război Siria.  Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a îndemnat țările din organizație să "dea dovadă de reținere în aceste circumstanțe periculoase", informează CNN.

Șeful ONU le-a solicitat statelor "să evite orice acțiuni care ar duce la escaladarea situației și să înrăutățească suferințele poporului sirian".

El şi-a amânat o vizită în Arabia Saudită pentru a gestiona urmările acţiunii militare lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa.

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale.

Mai multe articole despre:
Siria ONU razboi Siria