MENIU

Trump, mesaj dur după ce China a rectificat bilanțul morților COVID

trump avertizeaza china

Președintele amercian Donald Trump a transmis un nou mesaj tranșant Chinei, după ce oficialii de la Beijing au anunțat un bilanț aproape dublu al morților din Wuhan. 

Într-o postare pe twitter, liderul de la Casa Albă pune la îndoială și noul bilanț. ,,China tocmai a anunțat dublarea numărului de morți ca urmare a Inamicului Invizibil. E mult mai mult de atât, și mult mai mult decât în Statele Unite, nici nu se compară", a scris Trump. 

Reacția sa vine după ce, ca urmare a criticilor internaționale privind veridicitatea bilanțului COVID, China a anunțat noi cifre, semnnificativ mai mari. Astfel, pentru Wuhan, epicentrul răspândirii virusului mortal, bilanțul a fost actualizat de la aproape 2.600 la peste 3.800.  Oficialii chinezi și-au motivat revizuirea prin adăugarea numărului de pacienți decedați care nu au reușit să ajungă la spital, raportări tardive și greșite, precum și dificultăți de centralizare a informațiilor venite de la spitale private sau alte instituții medicale care se ocupă de pacienți.  

Mai multe articole despre:
Trump covid china morti