MENIU

Trump și Putin, umăr la umăr la o paradă militară în Moscova

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat vineri că analizează posibilitatea de a participa, la invitaţia omologului său rus Vladimir Putin, la parada care va fi organizată în Moscova pe 9 mai 2020, de Ziua Victoriei.

„Apreciez invitaţia. Este exact în mijlocul sezonului politic, deci voi vedea dacă reuşesc, dar mi-ar plăcea să merg dacă voi putea”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN.

„Va fi ceva foarte interesant să celebrăm sfârşitul războiului”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va organiza o paradă în Moscova pentru a marca victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial.

Ultimul lider de la Casa Albă care a fost în Rusia este Barack Obama. Fostul președinte democrat a participat la summit-ul G20 de la Sankt Petrsbug în septembrie 2013.

Pe de altă parte, lui Donald Trump îi plac defilările militarilor și a tehnicii de care dispun aceștia. Pentru prima oară de Ziua Independenţei, în capitala Statelor Unite a avut loc în acest an o paradă militară pe 4 iulie. Presa americană a relatat că a fost cerută cu insistenţă, în ultimii doi ani, de Donald Trump.

Șeful de la Casa Albă şi-a dorit o paradă militară spectaculoasă după ce a asistat, acum doi ani, la cea de la Paris, de Ziua Franţei.

Pe 14 iulie 2017, SUA au fost invitate de onoare la parada militară de pe Champs Elysees de președintele francez Emmanuel Macron. Atunci, Donald și Melania Trump au urmărit , impresionați, spectacolul, alături de cuplul  Emmanuel și Brigitte Macron.

Festivitatile au avut o insemnatate speciala in 2017, marcand o suta de ani de la intrarea americanilor in Primul Razboi Mondial alaturi de Franta