MENIU

Trump, declarații incendiare după G20

Preşedintele american Donald Trump a declarat că, în timpul întâlnirii sale cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, la summitul G20 de la Osaka a fost mult mai în regulă decât se aştepta, dar "nu se grăbeşte'' să încheie o înţelegere comercială.

"Nu mă grăbesc, dar lucrurile arată foarte bine", a scris Trump într-o postare pe Twitter, referindu-se la discuţiile actuale dintre Washington şi Beijing.

"Calitatea tranzacţiei este mult mai importantă pentru mine decât viteza", a adăugat Trump, potrivit mediafax.ro.

Statele Unite şi China au convenit ieri să reia negocierile comerciale după ce preşedintele Donald Trump a oferit concesii inclusiv renunţarea la impunerea de noi taxe şi o relaxare a restricţiilor asupra companiei Huawei, pentru a reduce tensiunile cu Beijingul.

Pe de altă parte, preşedintele SUA se află acum în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, chiar înainte de o întâlnire istorică aşteptată cu numărul unu nord-coreean Kim Jong Un, a scris agerpres.ro.

Niciun alt preşedinte american nu s-a mai întâlnit cu cel mai important lider nord-coreean la această ultimă frontieră, din perioada Războiului Rece.

CITEȘTE DETALII AICI!

 

.

Mai multe articole despre:
China G20 summit trump