MENIU

Trucul prin care te asiguri că nu ți-e furat telefonul când călătorești într-o țară periculoasă

La cât de scumpe au ajuns telefoanele în ziua de azi, cu prețuri care sar de 1.000 de euro, problema ar putea fi că îți sunt furate și dauna e mare. Există însă o soluție pentru așa ceva, mai ales când ești turist în alte țări. Tehnica vine fix dintr-o țară care are o mare problemă cu hoții. 

iPhone sare de 1.000 de euro. Samsung are câteva telefoane la fel de scumpe. Ba chiar și Huawei joacă în aceeași ligă. Într-un astfel de context, sigur n-ai vrea să-ți fie furat telefonul. Astfel, trebuie să te gândești cum ai grijă de el. 

Sfatul vine din Mexic, acolo unde jafurile sunt la ordinea zilei. Călătorii recurg la o modalitate inteligentă prin care reușesc să păcălească hoții din autobuz.

Turiștii își cumpără telefoane false ieftine pe care să le dea hoților în timpul unui atac. Acestea sunt ieftine, costă între 15 și 25 de dolari americani. La o adică, poți să iei și un telefon vechi să-l dai. Cele false sunt suficient de reale pentru a-i putea păcăli pe cei care vor să le fure.

Cum îți dai seama că o țară e periculoasă

Chiar dacă n-ajungi în Mexic, nu e singura țară cu probleme. Ca să-ți dai seama cum evaluezi situația, uite o statistică pe capitala din Mexic: în primele luni ale lui 2019, au avut loc în medie 70 de jafuri violente în fiecare zi.

Două treimi dintre acestea au vizat pietonii de pe stradă, dar același număr este valabil și pentru pasagerii din autobuze. Între anii 2017 și 2018, aceste asalturi au crescut cu aproximativ 22%. Un vânzător de telefoane false din Mexico City vinde, în medie, trei sau patru pe săptămână.

Din motive de securitate, unii călători achiziționează telefoane mai scumpe, dar care sunt reale. Totul pentru ca nu cumva hoțul să se prindă că telefonul este unul fals și să înrăutățească astfel situația. Tehnica e aplicată și de magazine care vând dispozitive electronice.

Sursa

Mai multe articole despre:
furt telefon smartphone Android