MENIU

Trucul care te ajută să adormi în 60 de secunde

Trucul care te ajută să adormi în 60 de secunde

Seară de seară te chinuieşti să adormi chiar şi câte o oră şi nu mai ştii ce să faci? Ai încercat probabil medicamente prescrise, ceaiuri, ai schimbat perna, patul şi tot acelaşi rezultat. Ei bine, află că există o metodă extrem de simplă, numită 4-7-8, care te va ajută să adormi într-un singur minut.

Andrew Weil, un expert american în medicină integrativă, a conceput o tehnică de respiraţie care, odată însuşită, se te face să adormi în doar 60 de secunde.

Trebuie să repeţi tehnică 4-7-8 timp de 60 de zile pentru a obţine rezultatul dorit, însă vestea bună e că nu ai nevoie de niciun echipament şi o poţi practică oriunde şi oricând. Şi asta pentru că tehnica e desprinsă din exerciţiile yoga de respiraţie.

Potrivit doctorului Weil, trebuie mai întâi să expiri tot aerul din gură, apoi, ţinând buzele lipite, să inspiri pe nas numărând până la 4, să îţi menţii respiraţia numărând până la 7, apoi să expiri aerul pe gură că un şuierat uşor numărând până la 8. Repetă acest exercicitiu de patru ori una după altă. Nu-ţi va lua mai mult de 30 de secunde, iar în următoarea jumătate de minut se poate spune că dormi dus, scrie ele.ro.

Mai multe articole despre:
insomnie somn dormit truc