MENIU

TRENURI BLOCATE din cauza unui TIR rămas pe şine

Sute de oameni opriţi pe câmp din cauza opririi circulaţiei feroviare

Circulaţia trenurilor pe magistrala 300 de cale ferată, în localitatea Valea Lungă din judeţul Alba, circulaţia a fost întreruptă vreme de 3 ore, pe sensul de deplasare Blaj (judeţul Alba) – Copşa Mică (judeţul Sibiu), din cauza unui ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi-o semiremorcă, înmatriculat în Republica Ungaria, care a rămas blocat pe şine.

Din primele informaţii reiese imobilizarea ansamblului de vehicule este determinată de apariţia unei defecţiuni tehnice, potrivit romanialibera.ro. Circulaţia rutieră în zonă nu a fost afectată, ci doar cea feroviară.

Traficul feroviar a fost blocat, joi dimineaţă, aproximativ trei ore, între Blaj şi Copşa Mică, din judeţul Alba, patru trenuri acumulând întârzieri, după ce un TIR a rămas blocat pe calea ferată, în zona localităţii Valea Lungă, fără să fie înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că un TIR cu remorcă, înmatriculat în Ungaria, care transporta produse lactate, nu a adaptat viteza într-o curbă urmată de o trecere la nivel cu calea ferată, pe DN 14 B, în zona localităţii Valea Lungă, şi a părăsit carosabilul, apoi a intrat pe calea ferată unde a rămas blocat.

Luminiţa Prodan a precizat că nu au fost înregistrate victime, iar toate trenurile care circulau pe această rută au fost oprite în apropierea zonei sau în gări.

Potrivit sursei citate, un tren personal care circula pe ruta Teiuş - Draşov a fost oprit în apropierea zonei unde a rămas blocat TIR-ul, un tren Intercity care circulă pe ruta Viena - Bucureşti a fost oprit în gară, la Valea Lungă, un tren de persoane pe relaţia Beia - Teiuş a staţionat în gara la Micăsasa, iar un tren personal pe ruta Teiuş - Mediaş, în gara Câmpul Libertăţii. În urma blocajului, cele patru trenuri au acumulat întârzieri de până la trei ore.

La faţa locului a fost adusă o macara de mare tonaj pentru a ridica TIR-ul rămas blocat pe calea ferată, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată.

Traficul feroviar a fost blocat în jurul orei 6.00, fiind reluat după aproximativ trei ore, iar linia ferată blocată face parte din magistrala feroviară 300, asigurând legătura între Blaj şi Copşa Mică.

Mai multe articole despre:
trenuri circulaţie blocată