MENIU

Tren de pasageri deraiat după ce a lovit un camion: doi morţi şi trei răniţi

<p>Tren de pasageri deraiat după ce a lovit un camion: un mort şi trei răniţi</p>

Un tren de pasageri care mergea de la Bucureşti la Suceava a deraiat, vineri, după ce a izbit un camion. Şi şoferul imprudent, şi conductorul locomotivei au murit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată semnalizată acustic şi luminos din apropierea Gării Bacău, după ce trenul de călători 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit un camion, notează Mediafax.

În urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de garnitură.

Reprezentantul CFR a precizat că mai mulţi călători din tren au fost răniţi.

Potrivit unui comunicat al CFR, mecanicul trenului a fost rănit grav, fiind prins între fiarele locomotivei. Câteva ore mei târziu, în ciuda eforturilor medicilor şi ale echipei de descarcerare, bărbatul a murit.

"CFR Calatori informează că, în jurul orei 16:00, între Valea Seacă şi Bacău, şoferul unei basculante nu a respectat indicaţiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1753, Bucureşti - Iaşi. În urma impactului, s-a produs deraierea primului vagon de la locomotivă. Mecanicul trenului este rănit şi aşteaptă echipe de descarcerare. În timpul frânării bruşte, în cădere, bagajele au rănit uşor câţiva călători din primul vagon. Niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav rănit. Au fost anunţate echipaje de descarcerare, SMURD, Poliţia şi Procuratura. Echipele feroviare s-au deplasat la faţa locului pentru intervenţie. La acest moment, circulaţia feroviară este închisă şi vor fi asigurate în cel mai scurt timp mijloace auto şi o nouă garnitură de tren pentru preluarea călătorilor din Gara Bacău. CFR Călatori cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de incident şi îi asigură că depune toate eforturile pentru ca aceştia să ajungă în siguranţă la destinaţie", anunţă CFR Călători, într-un comunicat.

Mai multe articole despre:
accident răniţi Suceava tren deraiat mort