MENIU

Trei elevi și trei profesori din județul Giurgiu, spitalizați cu COVID-19

Trei elevi și trei profesori din județul Giurgiu, spitalizați cu COVID-19

Trei elevi şi trei profesori din judeţul Giurgiu sunt spitalizaţi după ce au fost testați cu COVID-19, realatează realitateadegiurgiu.net.

Totodată, în carantină la domiciliu se află 45 de elevi şi şapte cadre didactice, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu.

În tot acest timp, la Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi în unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu cursurile se desfăşoară după scenariul roşu, adică exclusiv online.

În toate celelalte şcoli din municipiul Giurgiu şi din comunele Daia, Ghimpaţi, Stoeneşti, cursurile se desfăşoară după scenariul galben şi elevii vor veni la şcoală prin rotaţie.

În restul comunelor din judeţ elevii vin la şcoală cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariului verde.

Potrivit ultimelor informații furnizate, luni, de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în prezent 305 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursuri potrivit Scenariului 3 cu participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Cea mai mare parte a unităților de învățământ, respectiv 12.945 dintre ele desfăşoară cursuri în Scenariul 1 - cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, în vreme ce 4.406 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 2, care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Mai multe articole despre:
elevi infectati covid giurgiu