MENIU

Trei DESERTURI delicioase, FĂRĂ FĂINĂ

<p>Trei DESERTURI delicioase, FĂRĂ FĂINĂ</p>
<p>Trei DESERTURI delicioase, FĂRĂ FĂINĂ</p>
<p>Trei DESERTURI delicioase, FĂRĂ FĂINĂ</p>

Nu toate deserturile trebuie să conţină făină. Se poate şi fără! Feellikecooking.ro recomandă trei deserturi delicioase, extrem de simple, fără pic de făină!

Fursecuri de ciocolată, fără făină


Ingrediente:

380 g zahăr
130 g cacao
un sfert de linguriţă sare
2 căni miez de nucă, mărunţit (prăjit, asigură un plus de savoare)
3 albuşuri, la temperatura camerei
2 linguri lapte condensat îndulcit
2 linguriţe esenţă de vanilie
160 g fulgi nucă de cocos
100 g ciocolată, mărunţită

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.

Într-un castron se amestecă zahărul, pudra de cacao şi sarea. Se adaugă nucile, albuşurile, laptele şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine, până se omogenizează. La final se încorporează nuca de cocos şi ciocolata.

Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt. Compoziţia se împarte cu o lingură în fursecuri mici, lăsând 2 cm spaţiu între ele.

Se dau la cuptor 18-22 de minute, până se întăresc pe margine. Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă puţin la răcit, până pot fi manevrate. Fursecurile se servesc călduţe sau reci, după preferinţă.

Se pot păstra într-o cutie închisă ermetic până la 5 zile.



Marshmallows cu mentă şi ciocolată



Ingrediente:

180 ml apă rece
20 g gelatină pudră
160 ml sirop de porumb
400 g zahăr alb
10 ml esenţă de vanilie
10 ml esenţă de mentă
30 g amidon de porumb
30 g zahăr pudră
ciocolată topită, pentru ornat

Mod de preparare:

Se ia o tavă (23×23 cm) şi se îmbracă în folie alimentară unsă cu puţin unt. Amidonul se amestecă bine cu zahărul pudră. Cu o lingură din amestec se tapetează folia.

Într-un vas adânc se pun 90 ml de apă şi gelatina.

Cât timp se înmoaie, într-o tigaie, la foc mediu, se pune restul de apă. Se adaugă siropul de porumb şi zahărul şi se ţine pe foc 3-4 minute, până începe să fiarbă. Când s-a întârit, se toarnă peste gelatină, pe marginea vasului, şi se amestecă folosind un mixer până se întăreşte (15-20 de minute). Va căpăta consistenţă şi va începe să arate ca albuşul bătut.

La final se adaugă esenţele şi se omogenizează.

Amestecul se toarnă în tavă şi se întinde uniform, folosind o spatulă unsă cu ulei. Se acoperă cu altă bucată de folie de plastic, unsă în prealabil cu puţin unt şi tapetată cu zahăr şi amidon. Se lasă să se odihnească cel puţin 4 ore.

Când s-a întărit suficient, se porţionează cu un cuţit înmuiat în ulei. Bucăţile se trec apoi prin amestec de zahăr pudră şi amidon şi se scutură excesul.

Se decorează cu ciocolată şi se servesc.


Fursecuri cu ovăz şi unt de arahide


Ingrediente:

110 g unt
120 ml lapte
400 g zahăr
30 g cacao
100 g unt de arahide
o linguriţă esenţă de vanilie
350 g fulgi de ovăz

Mod de preparare:

Untul se topeşte într-o tigaie adâncă, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Se continuă cu lapte, zahăr şi cacao. Se amestecă uşor, până începe să fiarbă. Se ţine pe foc 2-3 minute, cât să se topească zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie şi untul de arahide şi se omogenizează. La final se pun fulgii de ovăz şi se amestecă până se îmbracă în cremă.

Se ia o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, şi se modelează fursecuri folosind o linguriţă. Se lasă la răcit până se întăresc. Pentru a grăbi procesul, tava se dă la rece.

Se pot adăuga fulgi de cocos, alune mărunţite, nuci sau stafide, după bunul plac.

Vezi mai multe reţete pe feellikecooking.ro.