MENIU

Tratamente naturiste pentru tuse seacă

 In vreme ce tusea productiva este benefica pentru organism in cazul unei raceli, pentru ca are un rol important in eliminarea mucusului acumulat pe caile respiratorii, cea seaca poate avea o multime de cauze si este atat de iritanta, incat nu putem decat sa facem tot posibilul sa o stopam. Pentru ca eficienta siropurilor de tuse din farmacii este relativa, este momentul sa incerci cateva remedii oferite de mama natura, cu care mergi la sigur.

Iata cateva tratamente naturiste pentru tuse seaca, pe care sa le incerci daca te confrunti cu acest simptom iritant!

Tratamente naturiste pentru tuse seaca

Daca pana acum te bazai numai pe siropul de tuse clasic, iti dam o veste nu tocmai incurajatoare: un studiu din 2004 a aratat ca ingredientele principale din acesta au aceeasi eficienta in tratarea tusei precum un ingredient placebo. Nu suna tocmai bine, nu-i asa? Nu iti face insa probleme, pentru ca ai la indemana destule remedii naturale pentru a inlatura tusea!

...

Mari reduceri pe eMAG. Consultă întreaga ofertă AICI

...


1. O lingura de miere

Mierea este cel mai eficient leac pentru tusea seaca. Ea creeaza un strat protector pe mucoasa gatului si calmeaza iritatiile la nivelul acestuia. Datorita enzimei pe care albinele o dau mierii atunci cand o produc, ea are si puternice proprietati antibacteriene, ceea ce inseamna ca amelioreaza acest simptom, daca este cauzat de bacterii. Atentie, insa! Mierea nu poate fi folosita ca remediu in cazul copiilor sub doi ani, din cauza riscului de declansare a botulismului.

Pentru un efect cat mai rapid, alege miere organica de la magazinele naturiste.  

Vezi mai multe pe Divahair.ro.