MENIU

Tratamente naturiste cu lămâie

<p>Tratamente naturiste cu lăm&acirc;ie</p>

Există tratamente naturiste cu lămâie pentru probleme digestive, dar şi pentru cei care dores să slăbească.

Lămâia este un fruct recunoscut pentru cantitatea mare de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi protejează inima, însă poate avea numeroase alte beneficii atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe.

Deşi au un gust acid, lămâile au un puternic efect alcalin, care ajută la restabilirea pH-ului organismului, redând energie. Aceste fructe sunt bogate în vitaminele B şi C, calciu, magneziu, fier, potasiu şi fibre, nutrienţi importanţi în buna funcţionare a organismului, scrie Adevarul.ro.

Un pahar cu suc de lămâie băut zilnic are efecte detoxifiante, însă beneficiile nu se opresc aici.

Vitaminele şi mineralele din lămâie echilibrează nivelul de apă din ţesuturi şi ameliorează astfel simptomele neplăcute de dinaintea menstruaţiei. Ai nevoie de un pahar cu apă caldă, sucul de la o lămâie şi o linguriţă cu miere.

Aceeaşi băutură, la care adaugi un sfert de linguriţă de sare, poate avea efecte benefice pentru gâtul inflamat, datorită efectelor antibacteriene pe care le are lămâia.

Sucul de lămâie este eficient şi contra constipaţiei şi a indigestiei. Lămâile stimulează activitatea intestinelor şi duce la eliminarea toxinelor acumulate. Astfel, lămâia devine un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, accelerând metabolismul.

În plus, antioxidanţii din lămâie protejează celulele şi reduc intensitatea durerilor de cap datorită efectului lor energizant şi regenerant.

De asemenea, există şi tratamente naturiste cu lămâie pentru migrene, datorită mirosului plăcut al fructelor.

Vitamina C şi numeroşii antioxidanţi conţinuţi de lămâie au efecte antivirale şi protejează organismul de acţiunea virusurilor care pot provoca răceala şi gripa.
Totodată, lămâile conţin hesperetină, un compus care are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge.

Lămâia conţine agenţi antibacterieni şi astringenţi naturali, care acţionează precum un exfoliant. Ea ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la curăţarea în profunzime a tenului. .

Citeste mai mult: adev.ro/nocgdg

Mai multe articole despre:
lămâie probleme medicale tratamente naturiste