MENIU

Transportatorii feroviari care nu oferă informaţii sau asistenţă călătorilor, pasibili de amenzi

Transportatorii feroviari care nu oferă informaţii sau asistenţă călătorilor, pasibili de amenzi

Transportatorii feroviari care nu asigură călătorilor diverse facilităţi, precum accesul cu bicleta în trenuri, informaţii legate de modificări ale duratei călătoriei sau asistenţă în caz de întârzieri, de la mese şi băuturi răcoritoare până la cazare şi despăgubiri, sunt pasibili de amenzi.

Prevederile sunt incluse într-o hotărâre de guvern aprobată la finele lunii iulie, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Actul normativ modifică şi completează o hotărâre de guvern din 2009 prin care sunt stabilite o serie de măsuri pentru asigurarea aplicării unor reglementări europene privind drepturile şi obligaţiile călătorilor din transportul feroviar.

Astfel, Guvernul a decis să extindă numărul prevederilor din Regulamentul CE a căror nerespectare este considerată contravenţie şi sancţionată cu amenzi.

Operatorii feroviari care nu permit călătorilor să-şi aducă bicicletele în tren, dacă acestea sunt uşor de manevrat, nu afectează în mod negativ serviciul de transport feroviar şi materialul rulant utilizat permite acest lucru, chiar contra cost, sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.000 lei şi 3.000 lei.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
amenzi transportatori transportatori feroviari