MENIU

Traian Berbeceanu pierde procesul cu fostul şef al SRI Alba

Berbceanu FOTO: Facebook

Fostul comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu, se judecă de patru ani cu un fost director al SRI Alba pentru o serie de acuzaţii pe care acesta din urmă le-a făcut la un post de televiziune.

Cauza se află în procedură de rejudecare la Judecătoria Alba Iulia, unde, iniţial, comisarul-şef Traian Berbeceanu a primit daune morale în valoare de 20.000 de lei. 

Tribunalul Alba a dispus în 2019 rejudecarea cauzei, dosarul revenind pe rolul primei instanţe.  Disputa dintre Traian Berbeceanu şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, durează de peste 10 ani.  

Tarnu a fost condamnat în 2016 la 3 ani de închisoare cu suspendare în aşa-zisul dosar ”Utilajele”, instrumentat de structura de poliţie condusă de Berbeceanu împreună cu DIICOT Alba Iulia. 

Ex-directorul SRI Alba a fost acuzat că a sprijinit un membru al unei grupări infracţională care fura utilaje agricole din Franţa şi le vindea în România. 

În 2017, Tarnu a făcut o serie de acuzaţii la adresa lui Berbeceanu, la un post TV, iar comisarul-şef a decis să îl dea în judecată şi să ceară daune morale în valoare de 150.000 de lei.

În 15 decembrie 2021, Judecătoria Alba Iulia a hotărât să respingă acţiunea comisarului-şef. 

 

Mai multe articole despre:
proces tribunal fost prefect fost sef SRI acuzatii