MENIU

Traian Băsescu: PMP a trecut pragul. Cei care sunt la guvernare ar fi trebuit să-şi depună mandatul

Traian Basescu

Traian Băsescu a reacţionat la Realitatea TV după ce Partidul Mişcarea Populară a obţinut 5,2 la sută, conform primelor Rezultate EXIT POLL la Alegeri.

Liderul PMP e foarte sigur pe el că partidul pe care-l reprezintă va trece pragul şi la finalul numărătorilor oficiale.

"A fost un vot incredibil şi vă dau un exemplu. PMP-ul miza pe 35-400.000 de votanţi, s-a ajuns la aproape 50 la sută. Pentru PMP e un succes extraordinar, ceva s-a întâmplat în campanie, votanţii au crescut la 600.000. Şi după numărătoarea voturilor, vom trece pragul. PMP-ul a obţinut cel mai bun scor din Diasporă acum 5 ani. Nu mai suntem în aceeaşi situaţie, între timp partidele româneşti au făcut parteneriate cu partidele din Republica Moldova. PMP-ul a trecut pragul, nu mai are problema asta", a pus Băsescu.

Traian Băsescu este de părere că PSD-ul va încheia numărătorile pe locul 3 şi că social-democraţii ar trebui să plece de la guvernare.

"PNL-ul va fi câştigătorul alegerilor. PSD-ul să se roage să nu ajungă pe locul 3, adică după USR. În mod cert, PSD-ul nu va fi primul. În lumea civilizată, cei care sunt la guvernare ar fi trebuit să-şi depună mandatul. Acest referendum ne-a făcut să aflăm cine va fi viitorul preşedinte. PSD-ul trebuie să părăsească guvernarea mâine, dacă vor să nu ajungă la 15 la sută", a mai zis Băsescu.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu