MENIU

Traian Băsescu, replică USTURĂTOARE pentru Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu vă puteți...”

Fostul șef al statlului Traian Băsescu i-a transmis vineri președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că în timpul mandatului său nu a folosit instituțile statului în lupta politică și nici nu susține că a construit un stat perfect.

„Dragă Căline, eu îmi asum bunele şi relele mandatelor mele! Domnul Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu atacă, nici mai mult, nici mai puţin, folosirea instituţiilor statului în lupta politică în timpul mandatului meu. Greşit! Eu nu am folosit niciodată instituţiile statului în lupta politică. Nu susţin că am reuşit să construiesc un stat perfect, dar, cu certitudine, am construit un stat pe care nu v-aţi mai putut urina. Aşa cum am spus încă înainte de terminarea mandatului, mai trebuie făcute multe pentru ca statul să fie perfect. Continuaţi voi, cei care astăzi sunteţi la putere, să-l perfecţionaţi (sau ai fost cumva şi tu Prim Ministru cam 4 ani în timpul mandatelor mele?) şi trageţi la răspundere pe cei care, eventual, au făcut abuzuri în timpul mandatului meu. Şi încă ceva, Îmi asum bunele şi relele mandatelor mele. Dar, aveţi grijă, nu distrugeţi ce s-a construit, ci faceţi lucrurile mai bine”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi, că judecătorii au devenit dependenţi de magistraţi, dar şi de politicienii din vârful statului, nominalizându-i pe preşedintele Klaus Iohannis şi fostul şef al statului, Traian Băsescu.