MENIU

Băsescu, despre înțelegerea dintre șefa DNA și Pescariu: "Nu vreau să fiu ucigaşul doamnei Kovesi"

<p>Traian Băsescu</p>

Fostul președinte Traian Băsescu critică în termeni duri o presupusă întâlnire între Laura Codruța Kovesi și principalul denunțător din dosarul Microsoft, Dinu Pescariu, în 2013, conform unei dezvăluiri recente din presa centrală.

"Eu nu vreau să fiu ucigaşul doamnei Kovesi. Trec prin lucruri cu sânge rece. Nu mă înfierbânt. Dacă e adevărat că s-a dus în acest anturaj Pescariu şi i-a spus să se ducă la Kovesi, avem explicaţia. Procesul a mers până s-a închis. E nepermis un asemenea mod de lucru al unei doamne care spune că nu a avut treabă cu oameni politici", a declarat Traian Băsescu într-o emisiune TV.

Fostul preşedinte  a lansat un atac și la adresa celor care ar fi fost în sufrageria lui Gabriel Oprea în 2009, dar şi despre întâlnirea pe care Kovesi ar fi avut-o cu Pescariu.

"Erau aici Victor Ponta, Gabriel Oprea, tata socru Ilie Sârbu, Florian Coldea, omul de panoplie. Degeaba au scris de sufragerie sute de pagini. Maior avea o relaţie foarte bună cu Mircea Geoană, se îneţelegeau ei foarte bine dacă era. Vă garantez că nu am vorbit cu Kovesi în noaptea alegerilor. Nu ştiu cu ce preşedinte a vorbit. Poate a vorbit cu Geoană atunci când şi-a anunţat victoria", a mai spus Băsescu.

Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, în vara lui 2013 Dinu Pescariu se duce la Neptun la o petrecere privată la care ar fi participat: Florian Coldea, Gabriel Oprea, Victor Ponta, Ilie Sârbu, George Maior.

Omul de afaceri ar fi primit la reuniunea respectivă adresa de email a Laurei Codruța Kovesi și promisiunea că va fi ajutat. Ulterior este primit la DNA, iar dosarul său este repartizat procurorului Mihaela Iorga Morar. Toate acestea după ce în 2012 conturile bancare deschise de omul de afaceri în Elveția fuseseră închise ca urmare a unei acțiuni DNA.

Vă reamintim oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost trimiși în judecată în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani. Acuzațiile la adresa a șapte foști miniștri au fost însă clasate. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Mihai Tănăsescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica și Adriana Țicău.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Codruţa Kovesi