MENIU

Traian Băsescu şi Vasile Blaga, citaţi la Curtea Supremă în dosarul răpirii jurnaliştilor

Traian Băsescu şi Vasile Blaga

Vasile Blaga a ajuns în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el fiind citat în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. De asemenea, Traian Băsescu a ajuns la Curtea Supremă, acestea urmând să dea explicaţii, după plângerea depusă de Corneliu Vadim Tudor. Fostul şef de stat şi Vasile Blaga sunt acuzaţi de acesta că ar fi oprit o parte din banii oferiţi drept răscumpărare pentru jurnaliştii răpiţi în Irak, în anul 2005.

UPDATE: Dosarul mutat la Judecătoria Sectorului 5

Vasile Blaga a declarat la ieşire de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că procurorul a decis că nu are nicio calitate în dosarul răpirii jurnaliştilor români. Conform lui Vasile Blaga, dosarul a fost mutat la Judecătoria Sectorului 5.

Traian Băsescu a spus că dosarul său nu poate fi judecat de ÎCCJ şi că o instanţă inferioră va da o decizie în acest dosar.

"În 2010 acest dosar a fost judecat pe fond. Nu am nicio calitate", a afirmat Vasile Blaga, adăugând.

"Nu am nicio emoţie. E vremea delatorilor", a afirmat fostul preşedinte când a ajuns la ÎCCJ.

Si Vasile Blaga a afirmat că nu are nicio emoţie în ceea ce priveşte redeschiderea dosarului şi a urmării penale. 

Traian Băsescu şi Vasile Blaga nu sunt urmăriţi penal, acestea lucru urmând să fie decis, în urma discuţiilor, de judecătorii Curţii Supreme.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Suma despre care se vorbeşte este de aproape 4 milioane de dolari.

Dosarul deschis ca urmare a plângerii a primit, iniţial, decizia de neîncepere a urmăririi penale, ca urmare a imunităţii de care beneficia Traian Băsescu.

De cealaltă parte, fostul preşedinte declara că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor. "S-au găsit alte formule", a spus Băsescu.