MENIU

Traian Băsescu aruncă bomba: DNA pregătește clasarea unui alt MEGA-DOSAR

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, crede că, după dosarul Microsoft, un alt mega dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va fi clasat.

Senatorul PMP lansează un atac grav la adresa Laurei Codruţa Kovesi şi spune că dosarul EADS va fi prescris. Totuși, senatorul crede că dosarul Microsoft nu este finalizat.

"Eu cred că dosarul Microsoft nu este prescris. Duceam ancheta până la capăt. Lăsam o instanţă să se pronunţe. Ai dat tu graţiere, aşa cum o să facă şi cu EADS", a spus Traian Băsescu într-o emisiune TV.

Conform unor documente prezentate în urmă cu doi ani în presa germană, procurorii nemți suspectau că 6,2 milioane de euro s-ar fi dus către oficiali români, dinspre EADS. Intermediarii ar fi companiile române Midocar Consulting SRL și Icar Business Research SRL, iar acționarii celor două companii ar avea legături cu oficialii Guvernelor Tăriceanu și Boc.

Dezvăluirea că aproximativ 6,2 milioane de euro au plecat dinspre marele concern EADS spre Midocar Consulting SRL și Icar Business Research SRL și, apoi, ca mită, spre demnitari români, a apărut în revista germană Der Spiegel, în numărul 38 al revistei, ieșit pe piață pe 12 septembrie a.c, scrie Comisarul.ro.

Conform informațiilor obținute de jurnaliștii de la Der Spiegel de la procurorii munchenezi, EADS a plătit către Midocar Consulting SRL, în total, în 2006 și 2011, 3,98 milioane de euro. Între 2005 și 2009, EADS a plătit 2,2 milioane de euro și către Icar Business Research SRL. Ambele firme românești aveau contracte semnate cu EADS (Midocar din iunie 2004, Icar din septembrie 2005). Contractele ambelor firme constau în consultanță oferită concernului EADS.

Este de menționat că datele procurorilor din Munchen au fost obținute prin percheziții în Germania, atît la EADS Deutschland GmbH, cît și la Airbus Defence & Space (fostă Cassidian, subsidiară a EADS). Dosarul procurorilor germani vizează suspiciuni de mită atît în România, cît și în Arabia Saudită.

Dosarul EADS. Mită de milioane de euro către oficialii Guvernelor Tăriceanu și Boc (Der Spiegel)

Mai multe articole despre:
EADS dosarul EADS