MENIU

TRAGEDIE ÎN MICROBUZ. Un bărbat a murit sub privirile călătorilor: NU L-A AJUTAT NIMENI DEŞI PUTEAU

Tragedie într-un microbuz.

A murit şi nimeni nu a ştiut să îi acorde ajutor. Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, se afla într-un microbuz când a suferit un stop cardio-respirator. Inci­dentul s-a produs între localităţile Mironeasa şi Valea Ursului, iar atunci când pasagerii au observat că bărbatului i se face rău, au apelat la numărul de urgenţă 112. 

În urma apelului un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului. "Pacientul a fost resuscitat, dar, în ciuda eforturilor medicilor de a îi salva viaţa, nu s-a mai putut face nimic. Acesta a fost declarat decedat. Pacientul era cunoscut cu ante­cedente cardiace şi suferea de obezitate“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD, scrie ziaruldeiasi.ro.

Chiar şi în aceste condiţii, viaţa bărbatului putea fi salvată dacă unul dintre martori ar fi început manevrele de resuscitare imediat după incident. Din păcate, nimeni nu a intervenit, deşi au primit indicaţii de la operatorul din dispecerat.

Medicii ţin acum să atragă atenţia asupra importanţei acestor manavre, ce pot face diferenţa între viaţă şi moarte. "Este esenţial ca atunci când cel care vede un stop cardiac şi îl a­nun­ţă, să înceapă şi manevrele de resuscitare. Să se facă efectiv compresii toracice. Atunci când apelezi la 112, în astfel de situaţii îţi sunt oferite indicaţii la telefon", a adăugat prof. Cim­poeşu.