MENIU

TRAGEDIE! Familie de români, spulberată pe o autostradă din Franţa. Cel puțin 3 morți. Reacția MAE

Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, sâmbătă, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa.

Accidentul s-a produs în jurul orei 04.15 GMT pe o autostradă din dreptul comunei Novy-Chevrieres, potrivit pompierilor, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu Champagne-Ardennes.

Maşina în care se aflau cei şapte conaţionali, care, cel mai probabil, formau o familie, a fost lovită violent de un camion.

Potrivit presei locale, victimele sunt o tânără de 25 de ani, o adolescentă de 15 ani şi un bebeluş de doar un an şi şase luni.

Cei patru răniţi au fost internaţi la două spitale din regiune. Trei dintre ei sunt în stare extrem de gravă. Şoferul a scăpat cu viaţă. A fost internat şi el, însă cu răni minore.

Pompierii informează că există patru răniţi în urma accidentului, între care trei foarte grav, toţi transportaţi la spitalul din Reims, din nord-estul Franţei.

Şoferul camionului, "mai mult şocat decât rănit", a fost transportat la un alt spital, potrivit aceleiaşi surse.

MAE confirmă decesul a trei români şi rănirea gravă a altor patru în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe A34, în Departamentul francez Ardennes şi precizează vă reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a obţine date privind identitatea lor, starea răniţilor şi circumstanţele producerii accidentului.

"Ambasada României la Paris urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 1 iunie 2019, în Departamentul Ardennes, accident soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor patru. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite şi circumstanţele producerii accidentului", transmite MAE.

Mai multe articole despre:
morţi Franţa români accident rutier răniţi