MENIU

Traficul rutier pe Transfăgărăşan, închis. În ce interval orar nu se va putea circula

Raliul Sibiului închide, astăzi, traficul rutier pe Transfăgărăşan. Astfel, în această zonă nu se va circula în intervalul orar 9 – 19:30.

Turiştii care vor să traverseze Valea Bâlea, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac o pot face doar cu telecabina. Aceasta funcţionează până la ora 17.

Turiştii care vor opta pentru telecabină trebuie să ştie că pentru o urcare sau coborâre vor plăti o taxă de 25 de lei.

Potrivit Infotrafic, începând de joi, în județul Maramureș, traficul rutier a fost întrerupt pe DN18 Baia Mare — Sighetu Marmației, între kilometrii 15+420 și 37+860 de metri. Măsura de închidere a segmentului de drum menționat, care se aplică până în data de 20 septembrie, a fost luată în vederea executării unor lucrări de reabilitare, informează Agerpres. 

În această perioadă, traficul rutier va fi deviat pe următoarele rute ocolitoare: Baia Mare (DN1C) — Seini (DN1C) — Orașu Nou (DJ109I) — Sighetu Marmației (DN18), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone; Baia Mare (DN18 / DN1C) — Baia Sprie (DN18)—Cavnic (DJ184) — Ocna Șugatag (DJ109F) — Ferești (DJ109F) — Sighetu Marmației (DN18) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

Infotrafic reamintește că pe DN5(E85), pe timpul desfășurării lucrărilor de reparații la podul Giurgiu-Ruse, autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat.

Potrivit Infotrafic, sâmbătă, în jurul orei 7,00, coloanele de autotrenuri măsurau peste trei kilometri, iar cele de autoturisme aproape doi kilometri. Însă, în orele următoare, numărul de autovehicule va scădea, adaugă sursa menționată.

În vederea evitării ambuteiajelor, Infotrafic recomandă conducătorilor auto să respecte semnalizarea rutieră temporară și să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule. De asemenea, pot fi folosite următoarele puncte de trecere a frontierei Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) și Călărași (trecere cu bacul).

Sibiu Rally Challenge, care are loc în perioada 20-23 august, este un festival dedicat sporturilor cu motor şi include Raliul Sibiului şi etapa a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), potrivit unui comunicat transmis de organizatori, informează Mediafax.

Competiţia automobilistică este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean.