MENIU

Toţi o aruncă, fără să ştie cât poate ajuta sănătatea. Cum te tratezi cu cenuşă

Toţi o aruncă, fără să ştie cât poate ajuta sănătatea. Cum te tratezi cu cenuşă

Multi arunca cenusa fara sa stie ca acest praf rezultat in urma arderii diferitelor materiale poate fi benefic sanatatii. Trebuie spus insa ca nu orice tip de cenusa poate fi utilizata, ci doar cea vegetala, cea care ramane in urma arderii plantelor.

Iata cum poti folosi cenusa ca remediu:

Cenusa din lemn de stejar e buna pentru copii, dar e folositoare si celor aflati in convalescenta. Pentru ulcer varicos, se cern 500 g de cenusa de tei sau mesteacan si se toarna peste ea 5 litri de apa clocotita. Se strecoara prin trei straturi de tifon. Piciorul cu ulceratie se tine in lesie o jumatate de ora. Se mai pot pune comprese cu cenusa, vreme de doua ore.

Pentru urticarie, de 2-3 ori pe saptamana, corpul se spala cu decoct de cenusa obtinuta din copaci de foioase, de preferat mesteacan. Un pahar de cenusa se toarna in 4 litri de apa rece, se aduce pana la punctul de fierbere si se ia de pe foc. Lichidul se lasa pentru limpezire timp de 24 de ore, apoi se strecoara prin vata sau prin filtrul de cafea si se pastreaza la rece. Inainte de folosire, cantitatea necesara de decoct se dilueaza cu apa calduta, in proportii egale.

Pentru dureri reumatice, intr-un vas emailat se amesteca parti egale de apa si cenusa de mesteacan. Se pune pe foc mic, 10-15 minute, apoi se infuzeaza 24 de ore. Un litru de infuzie limpezita se toarna in cada cu apa, in care bolnavul sta 10-15 minute. Dupa procedura, corpul trebuie frecat bine cu un prosop.

Pentru crampe, dureri de picioare, transpiratie excesiva, dereglari de circulatie sanguina, distonie vegetativ-vasculara: intr-o galeata cu 6-7 l de apa calda, se adauga un amestec din 1/3 pahar de sare si 2/3 pahar de cenusa de stejar sau mesteacan. Picioarele se introduc in galeata si se tin 15-20 de minute.

Sursa

Mai multe articole despre:
cenuşă beneficii cenuşă tratamente cenuşă