MENIU

Tot ce trebuie să ştii despre herpes

Totul despre herpes

Herpesurile sunt cauzate de obicei de virusii Herpes simplex. Exista doua feluri de Herpes simplex: tipul 1 care provoaca majoritatea infectiilor orale si aproximativ jumatate din cele genitale si tipul 2 care aproape intotdeauna cauzeaza herpesul genital.

Cum se manifesta?

Aparitia herpesului poate da o stare de indispozitie generala, somnolenta sau insomnie, dureri de cap, nervozitate, scaderea poftei de mancare, greturi, frisoane, cresterea temperaturii sau dureri in muschii coloanei vertebrale ce se accentueaza la extensia capului, dar toate aceste simptome dispar in 3-5 zile de la debut.

In cazul pielii si a mucoaselor apare o eruptie de mici basicute cu lichid clar care se rup cu usurinta, lasand eroziuni ce se vindeca in cateva zile. Pe toata durata bolii sau chiar putin inainte de aparitia ei, bolnavul are senzatii de arsura sau mancarime locala. Majoritatea herpesurilor dispar de la sine intr-o saptamana sau doua, iar doar la 1% din persoanele infectate vor mai reaparea basicutele. Pentru a limita eruptiile, urmeaza aceste sfaturi:

Ai grija sa ai o dieta sanatoasa, bogata in vitamine, sa dormi suficient si sa faci exercitii cat mai des.

Incearca leacurile din camara. Plantele care stimuleaza sistemul imunitar sunt echinacea, astragalus si brusturele.

Foloseste apa si sapunul. Ca si in cazul oricarei rani, trebuie sa ai grija sa nu se produca o infectie secundara(bacteriana), iar apa si sapunul este tot ce iti trebuie pentru a tine germenii departe de zona afectata.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
tratament herpes