MENIU

"Torpila apocalipsei" are probleme tehnice - Putin, enervat la culme de incompetența propriei armate

Submarinul nuclear Belgorod

Rusia a vrut să testeze celebra armă a apocalipsei, însă nu a reușit, din cauza unor probleme tehnice. Este vorba despre o torpilă nucleară, cunoscută sub denumirea de Poseidon și care este transportată de submarinul nuclear Belgorod. 

La începutul lunii octombrie, submarinul nuclear K-329 Belgorod a dispărut de la baza sa și a fost mobilizat în Oceanul Arctic, pentru a testa, cel mai probabil, noua torpilă nucleară. Testele nu au decurs, însă, așa cum spera marina rusă. Potrivit unui raport al serviciului de investigație din Congresul SUA, supranumita armă a apocalipsei nu va putea fi folosită până în 2027. Inclusiv agenția rusă de știri TASS informa în 2018, că sistemul Poseidon nu va fi inclus în programul național de armament, până atunci. 

Belgorod este cel mai mare submarin din lume: are aproximativ 178 de metri lungime, 15 metri lățime și 30.000 de tone. Este dotat cu torpila atomică Poseidon, pe care Marina militară americană o descrie drept o "torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie și încărcătură nucleare". 

Mai multe articole despre:
belgorod putin rusia razboi in ucraina