MENIU

Topul judeţelor unde se fac cele mai multe concedieri în acest moment

Angajaţi, sub spectrul concedierilor

Angajatorii se pregătesc să disponibilizeze un număr de 4.346 salariaţi în toată ţara, cei mai mulţi în Bucureşti şi judeţele Prahova, Ilfov, Vâlcea şi Bihor, potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) către REALITATEA.NET.

Numărul total al disponibilizărilor estimate în acest moment, notificate de angajatori la agenţiile teritoriale de ocupare în ultimele două luni este de 4.346 de persoane, potrivit datelor centralizate de ANOFM.

În perioada 1 martie – 1 mai 2015, Bucureşti, Prahova, Ilfov, Vâlcea şi Bihor sunt primele 5 judeţe în care a fost anunţat cel mai mare număr de posibile disponibilizări.

Pe listele negre întocmite de angajatori, se află un număr de 2.489 angajaţi din Bucureşti, 111 angajaţi din Prahova şi 105 salariaţi din Ilfov. Mai sunt ameninţaţi cu demiterea şi angajaţii din Vâlcea şi Bihor (94, respectiv 92 notificări trimise de firmele din aceste judeţe).

Domeniile de activitate cu cei mai mulţi angajaţi în pericol de concediere sunt:

- Activităţi de investigaţie şi protecţie - 1.501 angajaţi

- Tăbăcirea şi finisarea pieilor - 385

- Telecomunicaţii - 270

- Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte - 137

- Activităţi de asistenţă socială - 91

Trebuie menţionat că estimările făcute de angajatori nu se regăsesc întotdeauna şi în concedierile efective realizate de aceştia. Spre exemplu, în luna martie 2015 doar 550 de angajaţi au fost disponibilizaţi, cu toate că notificările indicau un număr mai mare de salariaţi aflaţi sub ameninţarea şomajului.

În martie 2015, judeţele cu cele mai multe concedieri efective au fost:

- Bihor - 300 concedieri

- Ilfov - 105 concedieri

- Braşov - 59 concedieri

- Neamţ - 57 concedieri

- Ialomiţa - 24 concedieri

Mai multe articole despre:
disponibilizări concedieri