MENIU

„Top Gun 2” a debutat direct pe primul loc în box office-ul american

Tom Cruise, în rolul care l-a consacrat

Lungmetrajul „Top Gun: Maverick”, continuare lansată la 36 de ani după originalul devenit un clasic emblematic al anilor '80 și l-a consacrat pe Tom Cruise, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american. Chiar și așa, filmmul lui Cruise n-a depășit performanța realizată la debut de „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”

Superproducţia realizată de Paramount şi Skydance a obţinut încasări de 151 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada potrivit estimărilor realizate pe durata weekendului prelungit de patru zile, de vineri până luni - zi liberă pentru americani, care sărbătoresc Memorial Day, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Continuarea filmului „Top Gun” a fost salutată de criticii de specialitate. Tom Cruise interpretează încă o dată rolul pilotului de încercări din marina americană Pete „Maverick” Mitchell, devenit între timp căpitan, care se antrenează pentru a bombarda o uzină de uraniu îmbogăţit dintr-o ţară agresoare.

Pelicula beneficiază de o distribuţie în care se remarcă mai mulţi actori celebri, precum Ed Harris, Jennifer Connelly, Miles Teller şi Jon Hamm, în timp ce Val Kilmer, care întruchipa un personaj cheie în originalul „Top Gun”, are o scurtă apariție.