MENIU

Top 5 alimente sănătoase care taie senzația de foame

Unele alimente, deși se spunea că îngrașă, sunt, de fapt, indicate în curele de slăbire în cantități mici, pentru că ofer organismului nutrienții necesari și ne taie rapid senzația de foame.

Ouăle

Ouăle au un conţinut scăzut de calorii, sunt nutrivite, bogate în proteine şi au capacitatea de a oferi rapid senzaţia de saţietate. 

Ciocolata neagră

Acest aliment conţine diferiţi compuşi care încetinesc digestia, iar senzaţia de foame va fi întârziată. Nutri­ţioniştii precizează că aceasta are un conţinut ridicat de calorii, astfel că 28 de grame de ciocolată conţin până la 170 de kilocalorii. Astfel, se recomandă consumul unei cantități mici.

Brânza feta

Acest tip de brânză creează rapid senzaţia de saţietate şi ajută la arderea grăsimilor.

Portocala

Este unul dintre cele mai săţioase fructe. Citricele ajută la accelerarea metabolismului, mai ales în timpul regimurilor alimentare. 

Cartofii

Conţin 85 de kilocalorii la suta de grame. Conțin carbohidrați complecși a caror digerare eliberează lent glucide din organism, care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei. Nutriţioniştii spun că un avantaj al acestui aliment este faptul că reprezintă o sursă de energie şi favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate.

  

Sursa

Mai multe articole despre:
dietă alimente regim slăbire